OBILJEŽAVANJE I UREÐIVANJE PJEŠAČKIH STAZA

Obogatiti turističku ponudu na našem području za jedan dodatni sadržaj, tim više što je trend i potražnja na emitivnim tržištima, za aktivnim odmorom u velikom porastu.


Približiti stara, ponegdje napuštena sela u podnožju planine Zavelim turističkim središtima koja su iz njih izrasla, pokazati ih turistima, pokušati im predočiti kulturu i način života na ovom području prije razvitka turizma.

 

Sačuvati prohodnim stare seoske, pastirske, trgovačke, švercerske i ine putove, i takvima ih održati. Omogućiti zaljubljenicima u prirodu da u njoj uživaju i da se susretnu s našom poviješću.

 

Pokazati gostima određeno područje iz druge perspektive, jer su pogledi iz starih sela, s planinskih vrhova redovito fascinirajući.

 

Priroda nas je, kao malo gdje u svijetu,

podarila takvim kontrastima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

ZAŠTO MARKIRATI STAZE

 

Radi sigurnosti pješaka - najjednostavnije, da čovjek ne luta.

Da čitajući info tablu ili kartu možete odabrati stazu prema svojim mogućnostima.

Da saznate koliko Vam je vremena potrebno za pojedinu stazu ili dionicu i kakve Vas teškoće na njoj očekuju.

Da temeljem dobivenih informacija možete planirati svoj dan

i kombinirati i druge aktivnost.

Da, kada ste se već uputili određenom stazom u svakom trenutku znate da ste na pravom putu i da se sigurno vratite na polazište odnosno stignete na svoj cilj.

Da se osjećate sigurnim u svakoj prigodi i da osjetite DA SE NALAZI U ULJUĐENOJ TURISTIČKOJ DESTINACIJI KOJA VODI BRIGU O SVIM POTREBAMA SVOJIH GOSTIJU.

 

KAKO MARKIRATI STAZE

Svi prijedlozi o načinu markiranja, signalizaciji u mjestima, izgledu i veličini markacija, izgledu i sadržaju putokaza, numeriranju staza, određivanju stupnja težine pojedine trase, boji markacije i načinu njenog postavljanja, u skladu su s propisima koje je izdala Komisija za planinarske putove HRVATSKOG PLANINARSKOG SAVEZA i primjenjuju se na području cijele Hercegovine

 

VEDRO

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Ped-Zavelim